След нова година ще проверя диагностичната букса. Просто много работи неработят дали не съм прецакал еку-то нещо ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Темпомат / Автопилот / Круз контрол
Collapse
X
-
Проверих абсолютно всички предпазители(отпред зад левия фар, до чистачките, под волана, отзад до акумулатора, и отдясно в багажника), няма изгорял, само 150А до акумулатора неразглобих защото ми се видя здрав... Пробвах да запаля, но неможа да запали, а иначе подгрява, прави си чека, изгасва всичко освен стандартните и "дюзата". Да спомена само, че преди да се прецака всичко, смених еку-то с едно друго същото, да пробвам нещо - но там не разпозна ключа(а и небях свързал още круиза). Ако някой колега от Шумен знае някой кадърен ел.техник нека ми даде кординати. Благодаря предварително...Alfa Romeo 166 2.4jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщениеПроверих абсолютно всички предпазители(отпред зад левия фар, до чистачките, под волана, отзад до акумулатора, и отдясно в багажника), няма изгорял, само 150А до акумулатора неразглобих защото ми се видя здрав... Пробвах да запаля, но неможа да запали, а иначе подгрява, прави си чека, изгасва всичко освен стандартните и "дюзата". Да спомена само, че преди да се прецака всичко, смених еку-то с едно друго същото, да пробвам нещо - но там не разпозна ключа(а и небях свързал още круиза). Ако някой колега от Шумен знае някой кадърен ел.техник нека ми даде кординати. Благодаря предварително...Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
CODE изгасва, още няма връзка с еку-то. Това второто ЕКУ е също за моята кола, чудя се дали да го сложа само за проба- дали ще светне нещо, нищо че не отключено. Но да не изгърми и то евентуално ако виновника на проблема не е отсранен да не го изгърмя нещо(както май е станало с мойто)...Alfa Romeo 166 2.4jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщениеCODE изгасва, още няма връзка с еку-то. Това второто ЕКУ е също за моята кола, чудя се дали да го сложа само за проба- дали ще светне нещо, нищо че не отключено. Но да не изгърми и то евентуално ако виновника на проблема не е отсранен да не го изгърмя нещо(както май е станало с мойто)...
В темата,по напред съм качил един word файл с пиновете на ЕКУ-то.Провери дали има захранване на съответните пинове на буксите.http://www.clubalfaromeo.com/forum/a...3&d=1288208634Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Доколкото виждам сякаш ЕКУ-то не играе никаква роля за светлините. Прегледах пиновете - всичко наред. Утре по схемата за пиновете ще проверя всеки един дали си е на мястото както и има ли ток на диагностичната букса... Към кои по-точно да видя дали има захранване или към всички ? Само че как да ги проверя при положение, че са закачени буксите?Alfa Romeo 166 2.4jtd
Comment
-
Във файла срещу номерът на пина е описано с какво е свързан.Трябва да са разкачени буксите и мериш на тях,там където пише че има (+).Мериш към маса(купе).
Ако всичко там е наред,лошо.Ще трябва да се тества ЕКУ-то,но това вече е друго ниво и там не мога да помогна.
Не разкачай ЕКУ-то веднага след като разкачиш акумулатора,защото кондензаторите са заредени.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Напрежения на буксите на ЕКУ-то.Attached FilesAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Да не пускам нова тема - имам проблем с темпомата. Включва се веднъж от петнайсет опита. Правя си всичко както трябва - включвам го от "вътрешната" врътка и натискам плюса. Но не винаги сработва. Къде може да е проблемът?Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеДа не пускам нова тема - имам проблем с темпомата. Включва се веднъж от петнайсет опита. Правя си всичко както трябва - включвам го от "вътрешната" врътка и натискам плюса. Но не винаги сработва. Къде може да е проблемът?
Най-вероятно е от машинките на педалите.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
В София съм, някой от следващите уикенди ще се прибирам.
Какви са тия машинки?Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеДа не пускам нова тема - имам проблем с темпомата. Включва се веднъж от петнайсет опита. Правя си всичко както трябва - включвам го от "вътрешната" врътка и натискам плюса. Но не винаги сработва. Къде може да е проблемът?Tormentvm In Dvm Demens
Comment
Comment